čtvrtek 14. ledna 2016

Plaveme si...

První lekce plavání proběhla naprosto v pohodě. Děti byly rozděleny do dvou skupin a v malých skupinkách pod vedením dvou zkušených trenérek si užívaly 45 minut ve vodě.

Kdo neplaval, užíval si opičí dráhu v tělocvičně, svačil nebo se věnoval čtení v herně. A samozřejmě jsme se taky učili. Ve skupinách měly děti za úkol doplnit Vennovy diagramy na téma Jak to bylo dříve a jak je to nyní. Tématu MINULOST a PŘÍTOMNOST se věnujeme od včerejška a ještě pár dní budeme - a děti moc baví.

Plaváčci si svou první lekci užívali. Skákalo se po hlavě do vody, splývalo se, plavalo, jezdilo na velkých podložkách, a na konci lekce se prý "dělaly blbiny", jak říkali kluci :)

Vlakem jsme dojeli zpátky do školy a měli jsme plno času na hodinu češtiny - četli jsme, jak se dá postavit auto a pak diskutovali, kdo co sestavil, jestli by šlo postavit i auto, co všechno bychom k tomu potřebovali... Natálka má úžasné znalosti! Dokonce ví, jakou barvu mají startovací kabely :)

Po obědě měly větší děti hodinu češtiny, ve které jsme se zaměřili na vynálezy. Některé menší děti se přidaly, protože je téma zaujalo. A tak jsme četli, luštili, hádali, vytvořili časovou přímku, ... zkrátka dneska byl moc fajn den.

Děkujeme i maminkám za pomoc s fénováním hlaviček :)
Mrkněte na fotky:















Žádné komentáře:

Okomentovat