středa 17. února 2016

Zuby

Dnes jsme strávili celý den povídáním o zubech. Holky totiž ráno přišly s tím, že se dneska nechtějí učit. Nevím, jestli jim to vyšlo, ale myslím, že tak úplně asi ne...

Ráno jsme si přečetli několik příběhů, podívali jsme se na video o tom, jak se zuby správně čistí, vyrobili jsme si vlastní "chrupy" (což děti moc bavilo a povedlo se jim to - mrkněte na fotky) a taky jsme četli, psali, počítali, zkoumali složení zubů a pozorovali zubní kazy. Vyzkoušeli jsme si práci se zubní nití a koukli se na vlastní zoubky zrcátkem.

Vypracovali jsme pracovní sešity na téma Zdravé zuby (každý podle svého ročníku), vyluštili jsme plno křížovek, zopakovali si anglická slovíčka na téma TEETH, kreslili jsme, zkoukli jsme epizodu o zubech ze seriálu Byl jednou jeden život, přečetli jsme si kousek příběhu, jak Olleho z Bullerbynu bolel zub, dozvěděli jsme se od Jonáše, jak to chodí s mléčnými zoubky v různých zemích světa (a kde všude chodí zoubková víla)... a jen tak mimochodem jsme oslavili Klárčiny narozeniny. Cupcakes byly výborné, děkujeme!

Podívejte se na fotky, jak jsme se dneska měli. Zubíme se na nich pěkně :)







































Žádné komentáře:

Okomentovat