čtvrtek 23. června 2016

Druháci a uniformy

Dnes jsme četli příběh o dvou holčičkách, které chodily do odlišných škol. Jedna žila v České republice, druhá v Japonsku. Japonská dívka nosila do školy uniformu.

V naší třídě se rozproudila diskuse na téma školní uniformy. Nakonec se děti rozepsaly na téma JAK SI PŘEDSTAVUJI ŠKOLNÍ UNIFORMY VE ŠKOLE PROSPERITY. Přečtěte si, co napsaly:


Adam: Jak by měly vypadat uniformy? Kravatu, účes, hezké kalhoty, tričko, lístečky na uniformě.
Anička: V pondělí a na výlety bych chtěla nosit uniformu. Abychom se poznali na ulici a holky by měly podkolenky, sukně, tričko nebo blůzku. Nosily by jeden culík.
E.: Měly by být pohodlné a z příjemného materiálu. Měly by být modré. A taky aby k tomu byla sukně. Abychom měly boty na podpatku. A taky aby na nich byly třpytky.
Verča: Abychom měli rozpuštěné vlasy a abychom měli kravaty.
Roman: Košile,svetry, kravaty, džíny, slušné boty
Barunka: Chtěla bych každý den chodit v uniformě. Kdybychom nosili uniformy, tak bychom se poznali na ulici.
Laura: Chtěla bych, aby holky měly trička a sukně. A kluci trička a kravaty a džíny. Holky by měly dva copánky. Aby to všichni dodržovali. A holky bílé silonky. A holky růžová trika. A náhrdelník.
Matěj: Košile, kravatu, účes, pěkné boty.
Naty: Chtěla bych chodit v triku. A sukni. A stejné boty. A chodit v tom vždy v pondělí, úterý a středu. A mít bílé ponožky. A k tomu taky čelenky.

Žádné komentáře:

Okomentovat