středa 12. října 2016

Až se z nás kouřilo...

Dneska jsme si ve škole užili. Na konečném denním hodnocení se sponky na našem "barometru" dostaly pěkně vysoko. Protože úspěch ve škole, to se počítá. A ten si dneska zažil každý hned několikrát.

V ranním bloku jsme měli angličtinu, počítali jsme a naučili jsme se plno nových slovíček, tentokrát na téma nábytek. Děti zvládly poslech bez problémů, na tabuli jsme hráli hru, zpívali jsme, psali i četli, i nějaké známky byly, ...

A po přestávce jsme se vrhli na rybí kost. Tato metoda RWCT (čtením a psaním ke kritickému myšlení) je pro děti velmi náročná. Přesto jsme úlohy ve skupinách většinou zvládli.






Začali jsme písemně sčítat a děti chtějí další a další příklady. A tak si jich dnes užily desítky a stovky... Nejdřív společně na tabuli a pak chtěl každý SVOU obří pyramidu. A tak jsem kreslila a kreslila... To nadšení, když jsme počítali S OBROVSKÝMI ČÍSLY! Pár numerických chyb se našlo, ale těch správně spočítaných příkladů bylo daleko, daleko víc.











Před obědem jsme stihli ještě napsat komiks. Ve dvojicích a menších skupinkách jsme si své nápady sdíleli. Co komiks, to vydařené dílko!


Musím všechny moc ocenit a pochválit - výsledky (třeba u nás na nástěnce) jsou patrné...

Žádné komentáře:

Okomentovat