úterý 10. ledna 2017

Nejen hradby a parky

Tento týden máme nabitý program. V matematice zkoumáme hradby. Kolik jednoduchých staveb se vejde do hradeb? Jak to zapsat vzorcem tak, aby naše výpočty platily VŽDYCKY?

V prvouce si povídáme o parku a rybnících. Děti kreslily, jaké parky by vymyslely v roli zahradních architektů. Dílka to byla skvostná.

V etické výchově jsme se zabývali semiškami. Hodí se nám nejen znalost nového slova, ale u myšek v semiškách trénujeme vyjmenovaná slova po M. A povídáme si o významu starých věcí, pouštíme Neopouštěj staré známé pro nové, zpíváme a píšeme vzkazy starým věcem.

Také dělíme pizzy. Dneska jsem podělili pět fiktivních dětí a pizzu jsme museli dělit dokonce na dvaatřicetiny. Ale opakované půlení - to je matematická disciplína, která nám jde a baví nás.

Dnes jsme se zabývali zimními sporty. Znovu jsme prožili vítězství Gabriely Koukalové v biatlonu, seznámili jsme se s curlingem a podívali jsme se na nejpodivnější zimní sporty ve světě. A už se těšíme, až si příští týden vyzkoušíme lyžování, bobování a koulování :)







Žádné komentáře:

Okomentovat