čtvrtek 26. ledna 2017

Vločky a hodiny a naše cesta do Ypsilonie

Naše cesta do Ypsilonie zdárně pokračuje a obří čtvercové pole se v naší třídě plní jednotlivými dílky. Děti už začínají odhadovat, co se na obrázku skrývá. Muchomůrky, město, mimozemšťani, planety, ... to jsou odhady třeťáků. Uvidíme na konci školního roku :)
Prý že je potřeba doplnit další bonusy - málokdo se trefuje do bonusových políček a tak se prý mám zamyslet, jestli nevymyslet další. Děti mi radily, líbilo by se jim políčko VYTÁHNI DALŠÍ SOUŘADNICI. Žolíky jsou prý na nic a týden bez úkolů padl zatím jen dvakrát (a to ještě jednomu dítěti). Uvidíme, jestli další bonusy do hry přidáme.


Tento týden se ještě vracíme k zimnímu kurzu - povídáme si o horách, sněhu, vločkách. Děti v rámci domácí práce vločky skládaly - v centru matematiky vločky rýsovaly (bylo to pekelně těžké) a dnes jsme všechno hodnotili a "pověsili".





Také jsme se začali zaobírat hodinami a časem. Není to lehké téma a rozdíly mezi dětmi jsou obrovské - zatímco někdo hodiny vůbec neovládá, někdo se vypořádá i s těžkými časovými úlohami nebo přesnému odečítání hodin. Ale snažíme se všichni a určitě se budeme zlepšovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat