čtvrtek 10. září 2015

Buongiorno Italia!

Dnes jsme odstartovali na cestu kolem světa. Děti dostaly své cestovní pasy, vyplnily všechny potřebné údaje a mohli jsme společně "vyplout". Do Itálie se dá dojet i autem, potvrdili jsme si to na mapě i v atlasu.

Zemi jsme objevovali postupně a celkem podrobně. Pověděli jsme si nejen o Římu (ale i Vatikánu, papeži), koloseu a gladiátorech, antických památkách, ale i o sopkách, Sicílii, moři, makarónech, šikmé věži v Pise, o pizze, olivách i italských jezerech. O Alpách, o Leonardu da Vincim a jeho Mona Lise, o vlajce i italštině, o karnavalu v Benátkách i o Pinnocchiovi.

Umíme italsky pozdravit, zkoušeli jsme vyslovit italsky číslice od jedné do pěti, poslechli si italskou písničku a vyplnili jsme dva pracovní listy. Psali jsme o Itálii, vyplnili jsme stránku v cestovací písance, krájeli jsme pizzu (na papíře, ale pak i opravdovou), vybarvovali vlajku, procházeli bludištěm, poznávali jsme rozdíl mezi Pisou a pizzou, kreslili jsme sopku. A prohlédli jsme si opravdický kus lávy (i když ne z Itálie). Největší zážitky jsme pak zaznamenali do našeho cestovního pasu.

Vyzkoušeli jsme si i to, jak komunikovat po telefonu - Jonáš pak zavolal doopravdy a objednal do školy dvě pizzy. Společně jsme je nakrájeli na poloviny, čtvrtiny a osminy a když jsme měli dost zlomků, obě pizzy jsme snědli.

A navrch k obědu ještě milánské špagety. A k tomu všemu plno fotek - mrkněte ;)






































Žádné komentáře:

Okomentovat